Rólunk mondták

Parkettát szerettük volna felcsiszoltatni, de László lebeszélt róla minket, mert nagyon rossz állapotban volt a parketta. Nem hittünk neki, ezért több parkettást hívtunk. Volt aki ugyan azt mondta hogy megcsinálja de garanciát nem vállal rá. Tanácsot és lehetőségeket szinte senki nem mondott, az adott munkát mérték csak fel. Mindenki lezavarta 10 perc alatt a felmérést, és mivel László 40 percig csak rajzolt és magyarázott nekünk a felmérés alatt, mellette döntöttünk. Az ok egyszerű a felmérés alatt nem azt éreztem hogy le akarja zavarni gyorsan majd elvállalni a munkát és bezsebelni a pénzt, hanem, hogy szakértelemmel elmondja a véleményét még akkor is ha az nem tetszik nekünk. – Katalin – Dunakeszi


Előre megbeszélt időpontban kaptam egy ingyenes felmérést, hozzá nem érőként nekem hihető volt, egy hét múlva kipakoltuk a szobát, és estére mire hazaértünk a párommal a munkából egy kész laminált parkettás szobát kaptunk.  – H. János –  XX. kerület (Erzsébetfalva)


Öreg régi parkettás gyerekszobába minden lépésre nyikorgott a parketta. Nem mertünk bemenni a szobába mert a gyerek felkelt a nyikorgásra, és így is nehezen aludt el felébredés után pedig a visszaaltatás nagy kihívás volt. “Parkettás Laci” kijött felmérni, mert a nyikorgás állítólag több okból lehet, amint rálépett elmondta hogy az aljzatot tépte fel a ragasztó, így ott javítani kell. Javítás megtörtént és egyúttal felcsiszoltattuk a parkettát is. A lényeg hogy nem nyikorog és a gyerekhez is be tudunk menni. – Nagy Anett – XXI. kerület (Csillagtelep)


Új építésű házat vettünk 2017-ben Gyálon, az egyik szobában a laminált parketta felpúposodott. Felmérésnél kiderült hogy a dilatációs hézagot csak egyik oldalon hagytak, és csak ott ahol pont a nehéz bútorok voltak, így a parketta középen adta meg magát. Ki kellet pakolni a szobát, felszedni a parkettát, pár darab megsérült így a “mesterünk” szerzett ugyan olyan elemeket. Újra rakta úgy hogy mindkét oldalon hagyott hézagot. Tanáccsal is ellátott a másik szobát illetőleg, hogy hol hagyták a hézagot, így nem oda tesszük a bútorokat. – Károly – Gyál


Gyerek a számítógépnél a székkel már rovátkákat hasított a laminált parkettába, egyik oldalt elpakoltuk a bútorokat, László visszabontotta a parkettát kicserélte a tartalék lapokból. Gyors egyszerű de precíz javítás. A gyerek a szék alá kapott egy műanyag alátétet. – Mónika – 9. kerület (József Atilla lakótelep)


A hálószobába kb a 80-as évek közepén lerakott parkettának semmi baja nem volt nem nyikorgott, nem púposodott fel, viszont az idő meglátszott rajta. A lakkrétek lekopott, itt ott karcos volt. Sima csiszolást és lakkozást kértünk. Megkaptuk, szép lett, reméljük 10-20 évig nem lesz vele gond. – Tibor és Andrea – 15. kerület (Rákospalota)


A festő lerakta olcsón a laminált parkettát, nem véletlenül mondják hogy “olcsó húsnak híg a leve”. Ropogott ahogy jártunk rajta, kiderült hogy szakmailag a festőnek fogalma sem volt mit hogy kell csinálni. Ez az árból is kiderült. Az újrarakás kétszer annyiba került, de vegyük ezt tanuló pénznek. – Gyerekét egyedül nevelő anyuka – 10. került (Újhegyi lakótelep)


Félkész lakást vettünk, nem volt még a betonon kívül semmi  a padlón. Gyors precíz munka a megbeszéltek alapján, nem tudom ragozni jobban. – A. Gyula – 23. Kerület (Soroksár)


Az öreg parketta megsüllyed és a szegőléc eltávolodott fél centire. új szegőlécet kellet rakni, illetve mivel a régi szegőléchez képest ez lejjebb került festeni is kellet, de ez nem a parkettás hibája. Érdemes a szakemberekkel konzultálni, mert most is rengeteg információt tudtam meg, de én buszsofőr vagyok nem is kell tudnom parkettázni, viszont ha tájékoztatnak az kifizetődő. Ez a tájékoztatás a megfizethetetlen és ez az igazi szakmunkás jelképe! – Károly – Budafok


Nagyon idegesítőek lehettünk a mesternek, mert mindent tudni akartunk mit miért és hogyan csinál. Rossz természetünk van, de szeretünk mindent tudni. Láttuk mi is, hogy idegesítjük munka közben a sok kérdéssel, viszont mindenre válaszolt és mindent elmagyarázott, hogy mi miért történik. Szögelve volt a parkettánk és a kikopott szögek nyikorogtak. Most ragasztva lett a parketta. A miérteket majd kérdezzék a mestertől 😉 – Névtelenül – 17. kerület