Szolgáltatásaink

Kezdjük az alapoktól:
Parkettát csak tökéletes felületre érdemes fektetni, hogy elkerüljük későbbiekben a parketta károsodását, parketta recsegését, parketta nyikorgását.
Aljzat lehet:
– beton
– salakfeltöltéses vakpadló

Beton:
Egyszerűnek tűnhet hívni egy kőművest, aki 1-2 nap alatt készít nekünk egy aljazatot olcsón, de későbbiekben sok járulékos költséggel járhat, hogy parkettát, padlót rakhassunk a friss betonra.
Figyelembe kell vennünk még statikai szempontokat is.

Vakpadló:
Budapest nagy részén található kohósalak feltöltéses vakpadló aljzat.
Ezeknek a felújítása, javítása nem lehetetlen feladat. Hatalmas előnye, hogy az aljzat elkészítése után rögtön rakható rá bármilyen parketta vagy padló.

Parketta lerakása:

– Úsztatott parketta: Úsztatott eljárással rakjuk le a laminált padlót és a szalagparkettát is. Utóbbit ragasztva is lerakhatjuk.

-Ragasztott parketta: Ez az eljárás mint a nevében is mutatja egy tökéletes és száraz aljazta leragasztott tetszés szerint kiválasztott parketta fektetési mód. Elég összetett feladat, rengeteg buktatóval. Mindenképp kérje ki szakember tanácsát. Kérdése van? Hívjon bizalommal!+3630-9120450

Parketta csiszolás:

Korszerű gépeinkkel, minimális porral és a lehető legnagyobb körültekintéssel végezzük az Ön régi vagy új parkettájának a csiszolását illetve felületkezelését.
A csiszolást több szemcseméretű csiszolópapírral végezzük. (A durva csiszolástól, a finom polírozásig.)
Először a területet csiszoljuk, majd a széleket. A csiszolás legvégén, hogy egyöntetű legyen a terület, egy tárcsás polírozó géppel finomítjuk a parkettát.
Amikor ezzel elkészültünk, egy nagyon alapos takarítást végzünk, hogy a felületkezelés a lehető legtökéletesebb legyen.

Felületkezelés:

A lecsiszolt parkettát mindenféleképpen be kell vonni valamilyen védőréteggel, ez lehet lakk vagy olaj.
Mindkettő védőrétegnek van előnye és hátránya. Ennek megismeréséhez szükség van egy helyszíni felmérésre, ahol egy tapasztalt szakember segíthet kiválasztani a látottak alapján a legideálisabb felületkezelést.

Jó tudni:

A beton kiszáradása (nedvességtartalma): Sokan, tévesen azt gondolják, hogy a beton 28 nap alatt kiszárad. Sajnos, ez nem így van, a kiszáradást több tényező is befolyásolja. Ezt egy tapasztalt szakember egy helyszíni felmérés, illetve betonnedvesség mérés alapján tudja meghatározni. Célszerű a felújítás előtt kikérni a parkettás véleményét, mert súlyos összegeket spórolhatunk meg azzal, ha kikérjük szakember véleményét. Kérdése van? Hívjon bizalommal!+3630-9120450

Parketta kiválasztása: Hihetetlen mennyiségű és minőségű parketta illetve padló létezik. Az ideális parketta kiválasztása igen nagy feladatot jelenthet az ügyfél számára. Célszerű olyan parkettás szakembert választani, aki helyszíni felmérés alapján segít eldönteni, kiválasztani és megrendelni a megfelelő parkettát, hogy az adott lakás vagy ház paraméterei ne befolyásolják a végeredményt.
Az is hatalmas előnyt jelenthet, ha a szakember javasolni tud olyan beszerzési lehetőségeket, ahol a kiválasztott parkettát a tulajdonos megtekintheti, illetve hozzáértő segítőkész értékesítők is tanácsot adnak a tökéletes végeredmény érdekében.

Kérdése van? Hívjon bizalommal!+3630-9120450

 


Laminált padló (laminált parketta):

A laminált parketta egy rendkívül praktikus megoldás, mely az elmúlt kb. 30 évben hatalmas teret hódított az új lakást építő, illetve a felújító tulajdonosok között.
Népszerűsége abban rejlik, hogy gyorsan lerakható, és rendkívül strapabíró.
Nem beszélve a könnyű tisztán tarthatóságáról.
Ezt a parketta típust, úgy kell elképzelni, hogy egy egyszerű rendszerrel lehet összekapcsolni gyorsan az adott elemeket, de az a felület amin járunk, egy nagy koptatószilárdságú fa utánzatú műanyag réteg.
Több vastagságban illetve minőségben gyártják, ezért érdemes a vásárlás előtt kikérni parkettás szakember véleményét.

Szalagparketta:

A szalagparketta megjelenése óta rendkívül népszerű.
Gyorsan lerakható, jól viseli a páraváltozást, könnyen javítható.
Felületkezelésének köszönhetően lerakás után azonnal költözhető.
Felépítése által (elforgatott szálirányú hordozó felület) igen jól elviseli a klimatikus változásokat.
A szalagparketta javítása pedig könnyedén megvalósítható, vagy az adott szalagparketta cseréjével, vagy csiszolással és lakkozással.
A forgalomban található szalagparketták, olyan felületkezeléssel vannak ellátva, melyek, nagy koptatószilárdságuk, illetve antibakteriális felületkezelésük miatt igen közkedveltek, például kisgyermekes családoknál.

Csaphornyos parketta:

Hallhatunk már róla többféleképpen, mint például:
-hagyományos parketta
-csaphornyos parketta
-klasszikus parketta
-halszálka parketta
Mindegyik megnevezés megállja a helyét, de az igazi a csaphornyos parketta.
Köszönhetően a parketta oldalán található csatlakozási pontoknak. (csap-horony)
Jellemzően 22mm, vagy 15mm vastagságú változatával találkozhatunk.
A koptató felület vastagsága minden esetben 10mm.
A koptató felület vastagságából adódóan egy csaphornyos parketta ideális esetben akár 100 évet is kibír.
Felületkezelése pedig a tulajdonos elképzeléséhez igazítható.

Ha nem biztos a megfelelő parketta kiválasztásában, akkor kérje ki szakember véleményét.
Hívjon bizalommal
Katona László
+3630-9120450